"Üdv kedves látogató az oldalamon!"
Magyar konyha.
Egy nép étkezési szokásai,konyhájának fejlődése szorosan összefügg az adott nép történelmével.Az előmagyarok az őshazában vadászattal,halászattal és gyüjtögetéssel szerezték meg az élelmüket.Vándorló őseink pásztornépek voltak,de már foglalkoztak kezdetleges földműveléssel is.A vándorlás során bográcsot használtak a főzéshez.Több mint valószínű,hogy a honfoglalás előtti magyarok,már hurkafélét is készítettek a sertésből.A magyarok életében egy-egy ünnep mindig alkalom volt az evésre-ivásra,mint pl. esküvő,szüret vagy a halotti tor.A 16 századra jellemző volt az erős fűszerezés.Az ételek között előfordulnak kocsonyák,hurka,kolbász,palacsinta stb.Ezek az ételek már a maihoz hasonló formában készülnek.
Az ételek elkészítéséhez a leggyakrabban használt fűszerünk a konyhasó,amely ásványi eredetű.
Számos olyan alapanyagot használ a mai magyar konyha,amelyek nemzedékeken keresztűl öröklődtek és maradtak fenn,mint pl.a káposzta vagy a vöröshagyma és a fehérrépa.
A magyar konyha világhírűnek mondható.jellemzöbb ételek:-lecsó,-paprikás csirke,-gúlyás,-töltött káposzta receptek.
A technika fejlődése is befolyásolta az ételek elkészítési módját és az étkezési szokásokat.
A magyar konyha a századok során folyamatosan teremtette meg a maga gasztronómiai világát.A magyar konyha jellegzetességét a többféle alapanyag,sajátos fűszerezés együttes hatása alakította ki.
Ennek megfelelően a magyar konyha alapvető jellemzői:
-Sertéshús többféle felhasználása.
-Köretek és fözelékek fogyasztása.
-Sürítés,habarás,rántás,pörkölt alap készítés,pirítva párolás.
-Fűszerpaprika,sertészsír és vöröshagyma együttes használata.
-Sok tejföl használata.
-Sajátos fűszerezési eljárások.
A főzés nem egyszerű tudomány,de meglehet tanulni.
Ám a mai magyar konyha még tartalmaz fefedezni valókat!
Köszönöm,hogy itt jártotok!Gyertek többször,mert folyamatosan bővítem az oldalt!Jó szórakozást kívánok!