Megkimélhetjük a pénztárcánkat a nagy kiadásoktól,ezen ételek elkészítésével.Nem baj,ha néha olcsó ételek kerülnek az asztalra.Nem beszélve,hogy ezek az ételek nagyon finomak.
Virslis paprikáskrumpli.
Hozzávalók:-6db. virsli,-10dkg. füstölt kolbász,-1kg. krumpli,-10dkg. paradicsomszósz,-5dkg. gúlyáskrém,-2 fej vöröshagyma,-3dkg. vaj,-1 teáskanál pirospaprika,-bazsalikom,-rozmaring,-só.
A krumplit meghámozzuk és megmossuk,hasábokra vágjuk,a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.A vajat megolvasztjuk és a hagymát megpároljuk,majd elkeverjük a pirospaprikával,a gúlyáskrémmel,a paradicsomszósszal,végül hozzáadjuk a krumplit.Ízlés szerint sózzuk,megszórjuk bazsalikommal,majd ha fél puhára főtt,hozzáadjuk a felkarikázott virslit és kolbászt.Amikor a krumpli megpuhul,elkészült az ételünk.Tányérra szedjük és bazsalikommal vagy rozmaringgal tálaljuk.
Chilisbab olcsón.
Hozzávalók:-2db. chilis babkonzerv,-1db. kukoricakonzerv,-1 fej vöröshagyma, 2db. babérlevél,-őrölt kömény,-majoranna,-egy kis erős pirospaprika,-1 kevés erőspista,-olaj,-só és bors.
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk,majd egy serpenyőben,olajon megdínszteljük.Ezután hozzáöntjük a chilisbabot,majd rotyogásig felforraljuk,majd hozzátesszük a kukoricát,amiről előzöleg leöntöttük a levet.Ezt is összeforraljuk,és hozzátesszük a két babérlevelet,hogy az is egy kicsit megpuhuljon.Ízlés szerint fűszerezzük,ha csípős chilisbabot szeretnénk,akkor tehetünk bele erőspistát és erőspaprikát.Miután befűszereztük már tálalhatjuk is.
Pirítós pikáns túrókrémmel.
Hozzávalók:-25dkg. túró,-5dkg. pörkölt mogyoró,-1 csokor kapor,-1dl. tejföl,-fél kigyóuborka,-Bagett vagy kenyérszeletek,-só és bors.
Az uborkát megmossuk,lereszeljük és a levét kinyomkodjuk.A túrót villával áttörjük,a kaprot felapritjuk,a mogyorót durvára törjük.A túrót összekeverjük az uborkával,a mogyoróval,a telföllel,a kaporral,sóval és a borssal.A bagettet vagy a kenyérszeleteket megpirítjuk.A túrókrémet a pirítosra kenve fogyasztjuk.
Mexikói paprikáskrumpli.
Hozzávalók:-1 csomag mexikói zöldségkeverék,-1kg. krumpli,-20dkg. főtt bab,-2 fej hagyma,-2 evőkanál olaj,-2db. paprika,-2db. paradicsom,-chiliszósz,-mexikói fűszerkeverék,-1 kávéskanál őrölt kömény,-só és bors.
Az apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk,majd rászórjuk a pirospaprikát,kevés vízzel felengedjük,beletesszük a hosszúra vágott krumplit és a zöldségkeveréket,Megsózzuk,borsozzuk,majd rátesszük a köményt,és felengedjük annyi vízzel,hogy majdnem ellepje.Amikor a krumpli már majdnem kész,beleöntjük a babot és 5 percig együtt pároljuk.A legvégén hozzátesszük a chilit.