RECEPTEK,ÉTELEK.

A magyar konyha és ételek jellemzői.Új receptek folyamatosan felkerülnek.

Nagyok,kicsik szeretik! Találd ki,hogy mi az? - Hát a palacsinta.

Soha nemondjunk le a népszerű édességről.Kínáljuk különböző gyümölcsökkel.

Palacsinta " receptek."

Almás palacsinta forró szederrel.

16-1134649597.gif

A tésztához:-40dkg alma,-1 tojás,-3dl tej,-2 evőkanál cukor,-só,olaj a sütéshez. A töltelékhez:-40dkg alma,-2 evőkanál vaj,-2 evőkanál cukor,-1 mokkáskanál őrölt fahéj. A forró szederhez:-2 evőkanál barna cukor.-40dkg fekete szeder. A tálaláshoz:-tejszínhab.

A palacsintához megpucoljuk az almát és durvára reszeljük.A lisztből a tejjel,tojással,pici ásványvízzel,cukorral és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk,amibe a végén belekeverjük a reszelt almát.Az egészet egy kicsit állni hagyjuk,majd kisütjük.Nem kell megijedni a szokásosnál egy kicsit vastagabbak lesznek. A töltelékhez a megpucolt almát vékonyra szeleteljük,majd a felforrósított vajon megpároljuk.Amikor puha,lecsepegtetjük,a cukorral és a fahéjjal ízesítve pürésitjük.A forró szederhez megolvasztjuk a cukrot,és rátesszük a szedret.Amint kicsit összeesett,levesszük a tűzről és félre tesszük.Tálaláskor a palacsintákat megkenjük az almapürével,feltekerjük,és tányérra tesszük.Köré kanalazzuk a forró szedret.A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Kivis palacsinta mártással.

kivis.jpg

 A tésztához:-3db tojássárgája,-10dkg cukor,-1 csomag vaníliás cukor,-20dkg rétesliszt,-2,5dl tej,-5dkg vaj.A sütéshez olaj.Porcukor a szóráshoz.A tálaláshoz egy kevés lekvár. A mártáshoz:-1 tojás,-10dkg cukor,-2,5dl tej,-1 evőkanál étkezési keményítő.

A tésztához a tojássárgáját cukorral habosra keverjük.a lisztet beleszórjuk,és a tejet apránként beleöntve habverővel simára keverjük.A vajat megolvasztjuk,a tésztába dolgozzuk,és 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a tojások sárgáját a vanílíáscukorral,a cukor felével és a keményítővel habosra keverjük,a tejjel apránként felengedjük,és kevergetve mártássá főzzük,majd langyosra hűtjük.Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük és végül a kihűlt mártásba keverjük.A kivit meghámozzuk,és egyforma karikára vágjuk.A palacsintatésztából kevés olajon 8db. kicsi.de vastag palacsintát sütünk,és egymásra csúsztatjuk.Minden másodikra ráteszünk 1-2 szelet kivit,mártással meglocsoljuk és egy kevés lekvárt kanalazunk rá,és egy-egy üres palacsintával beboritjuk.A dupla palacsintákat tűzálló tálba tesszük egymás mellé,és 200 Celsius-fokra előmelegitett sütőben 2-3 perc alatt pirosra sütjük.Porcukorral meghíntve tálaljuk.

Amerikai palacsinta vegyesgyümölcs ragúval. 

vegyes.jpg

A tésztához:-30dkg liszt,-3db. tojás,-1 csomag sütőpor,-3 evőkanál cukor,-2 evőkanál vaj,-2,5dl. tej,-2,5dl. tejszín,-só és olaj a sütéshez.A gyümölcs-ragúhoz:-2 evőkanál vaj,-4 evőkanál méz,-70dkg. ízlés szerinti vegyes gyümölcs,-1,5dl. narancslé.

A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojások sárgájával.Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,a tejszínt,a tejet és egy csipetnyi sót.A tojások fehérjét felverjük,és belekeverjük a tésztába.Nem túl forró olajon kisütjük a palacsintákat.Amikor kész négybe hajtjuk,tálra reszük.A gyümölcs-ragúhoz felolvasztjuk a vajat,rátesszük a mézet és felhevítjük.A megtisztított,feldarabolt gyümölcsöket rátesszük a mézes vajra,és néhány percen át pároljuk,majd a naracslevet hozzáadva összeforraljuk.Palacsintákra öntve tálaljuk.

Palacsinta gyümölcssalátával.

gyumolcs_salata.jpg

A tésztához:-25dkg. liszt,-3db. tojás,-2dl. tej,-2,5dl. ásványvíz,-3 evőkanál olaj,2 evőkanál cukrozott kakaópor.A gyümölcssalatához:-4db. kivi,-20dkg vegyes gyümölcs,-1 evőkanál méz.

A liszthez hozzáadjuk a 3-rom tojást és egy csipett sót,apránként simára keverjük a tejjel,és annyi ásványvízet öntünk még hozzá,hogy folyós tésztát kapjunk.Lefedjük és félórát pihentetjük.Közben a gyümölcsöket meghámozzuk,lecsepegtetjük,és falatnyi darabokra vágjuk.Elkeverjük a mézzel,és állni hagyjuk.A serpenyőt vékonyn kikenjük olajjal.A maradék olajat belekeverjük a palacsintatésztába.A serpenyőt felforrósítjuk,beleönzünk egy merőkanál masszát,körbeforgatjuk,hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt,erős tűzön kb. 1 percig sütjük,azután megfordítjuk,és a másik oldalát is megsütjük.Lapostányérra csúsztatjuk.A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt,elég a masszában lévő olaj ahhoz,hogy neragadjon le.Úgyanezzel a módszerrel addig folytatjuk,mig a massza elfogy.A palacsintákat egymásra fektetjük úgy,hogy közben mindegyiket vákonyan megszórjuk kakaóporral.Végül a tetejére halmozzuk a gyümölcssalátát és tálaljuk.

Diós palacsinta recept.

mazsola.jpg

A tésztához:-12dkg. liszt,-3db. tojás,-1dl olaj,-3dl. tej,-1 csipetnyi só.A töltelékhez:-20dkg. dió,-3dkg. mazsola,-10dkg. porcukor,-3cl. rum,-2db. tojássárgája,-15cl. bor,-1-1 csipetnyi fahéj és vaníliás cukor.

A 3-rom tojást egy csipetnyi sóval felverjük,és hozzákeverjük apránként a lisztet,a 3-rom cl. olajat és annyi tejet,hogy nem is híg,de nem is túl sűrű tésztát kapjunk.Simára keverjük és pihentetjük kb. 10 percig.OLajat melegítünk a palacsintasütőben és kisütjük a palacsintákat,tartsuk melegen.

A darált diót keverjük össze a porcukorral,a vaníliás cukorral,a fahéjjal,a rummal és a mazsolával.A tejet forraljuk fel és öntsünk a dióra annyit,hogy egy kenhető krémes masszát kapjunk.A palacsintákon osszuk szét a tölteléket és tekerjük fel,a közepén vágjuk félbe és rakjuk egy tálra lépcsőzetes mintába.Közben ügyeljünk,hogy a palacsinták ne hűljenek ki.Közben készítsük el a borsodót.Receptje:A 2db. tojássárgáját 1/5dl. fehérborral és 5dkg. porcukorral keverjük össze,majd gőzfölött kemény habbá verjük.Tálalásig meleg helyen tartsuk és így tálaljuk.

Epres-krémes palacsinta.

eper.jpg

 A tésztához:-10dkg. liszt,-2db. tojás,-2,5dl. tej,-1 evőkanál rum.A töltelékhez:-1db. eper,-15dkg. porcukor,-'db. citrom,-1 evőkanál olaj,-1 csomag vaníliás pudingpor,-4dl. tej,-1 evőkanál étkezési keményítő,-1/2dl. rum,-és egy csipet só.

A palacsintához keverjük simára a lisztet a tojásokkal,a sóval,a tejjel és 15 percig pihentessük,majd hozzáadjuk az olajat és a rumot.Süssük meg a palacsintákat és tarsuk melegen.A töltelékhez:Pucoljuk meg az epret és vágjuk negyedbe,tegyük egy mélyebb tálkába.Szórjuk meg porcukkoral,és a citrom átszűrt levét is adjuk hozzá és lefedve fél órát pihentessük.Közben főzzünk krémet a pudingporból,a tejből és a többi porcukorból.Hagyjuk kihűlni,és ha már langyos keverjük bele a rumot.Az epret a levével együtt megfőzzük,fedő nélkül(kb. 5 perc).Addig az étkezési keményítőt elkeverjük 1/2dl. vízzel és hozzáöntjük az eperhez,éppen hogy csak felforraljuk és már be is sűrítjük.A palacsintát töltsük meg langyos pudinggal és zsebkendő szerűen hajtsuk össze,majd tegyük mellé az epret,és már fogyaszthatjuk is.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 20
Heti: 73
Havi: 356
Össz.: 182 841

Látogatottság növelés
Oldal: Gyerekek kedvence " palacsinta receptek "
RECEPTEK,ÉTELEK. - © 2008 - 2024 - anerilna.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »