RECEPTEK,ÉTELEK.

A magyar konyha és ételek jellemzői.Új receptek folyamatosan felkerülnek.

Lecsós ételek.

Tudjuk,hogy a lecsós ételek leggyorsabb elkészítési módja,ha kolbászkarikákat,vagy virsli darabokat teszünk bele. Ám a lecsó ennél többet érdemel.

 

Lecsós pulykamell tarhonyával.

lecsos_pulyka_mell.jpg

-1kg pulyka mellfilé.

-50dkg tarhonya.

-70dkg paradicsom.

-1/2kg paprika.

-3 fej vöröshagyma.

-2db húsleveskocka.

-6e.k. olaj,fűszerek.

A zöldségeket megtisztítjuk,majd felaprítjuk. A húst megmossuk,és összevágjuk kisebb darabokra és egy mélyebb serpenyőben 4e.k. olajban átforgatjuk,hogy minden oldala színt kapjon,majd egy tálba szedjük. A vissza maradt zsirban a hagymát üvegesre pároljuk,beleteszük a paradicsomot és egy kicsit főzzük,majd hozzá adjuk a paprikát és végül az elősütött húst,majd befűszerezzük ízlés szerint. Felforraljuk,majd takaréklángon kb.1 órát főzzük. Közben a tarhonyát olajban zsemleszínűre pirítjuk és felöntjük hideg vízzel kb. 2-3-rom ujjnyira lepje el,majd befűszerezzük. Lassú tűzön,néha megkavarva puhára pároljuk. A lecsós hússal tálaljuk.

Lecsós rostélyos. 

lecsos_rostelyos.jpg

-80dkg marharostélyos csonttal eggyütt,szeletben.

-15dkg hússos füstölt szalonna.

-2 fej vöröshagyma.

-1e.k. paradicsompüré.

-1 gerezd fokhagyma.

1e.k. fűszerpaprika.

-5e.k. olaj.

-25dkg zöldpaprika.

-10dkg paradicsom.

-2e.k. liszt.

-1m.k. majoranna.

-1 csipet köménymag.

-só,örölt bors.

A zöldségeket megmossuk,felaprítjuk. A húst kicsit kikloffoljuk,megsózzuk és lisztel megszórjuk,majd serpenyőben,forró olajban hirtelen kisütjük és utána lábasba rakjuk. A serpenyőben maradt zsíradékban világosra pirítjuk a hagymát,majd lehuzzuk a tűzről és beleteszük a fűszerpaprikát,az összezuzott fokhagymát,a köménymagot,és a majorannát. Elkeverjük,felöntjük egy kevés hideg vízzel és felforraljuk. A paradicsomos levet a húsra öntjük. Kevés lében,fedő alatt pároljuk.A Füstölt szalonát vékony csikokra vágjuk és serpenyőben világosra pirítjuk,leöntjük a zsírját és hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát,megfűszerezzük,fedő alatt pároljuk. Végül a félig puha rostélyosora öntjük és együtt puhára pároljuk. Petrezselymes krumplit is kínálhatunk hozzá.

 Lecsó túrós csuszával.

10-1134649597.gif

-20dkg füstölt szalonna.

50dkg paradicsom.

-1kg zöldpaprika.

-3 fej vöröshagyma.

-5-6 gerezd fokhagyma.

1e.k. fűszerpaprika.

-cukor,só,örölt bors.

" A túros csuszához. "

-fél csomag szélesmetélt " tészta "

-5dkg húsos szalonna.

-15dkg túró.

-1dl tejföl.

A zöldségeket megmossuk,felaprítjuk. A szalonnát kakastaréjszerüen bevagdossuk és serpenyőben kisütjük. Az apróra vágott hagymát rátesszük,és aranyszínűre sütjük.Megszórjuk fűszerpaprikával,majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.Zúzott fokhagymával,sóval,ízlés szerintkevés cukorral ízesitjük.Lefedve 25-30 percig pároljuk.Ezt követően a tésztát kifőzzük.A szalonnát kockákra vágjuk és üvegesre pirítjuk és a zsírját leöntjük.Előmelegitett tálba öntünk egy kevés szalonnazsírt és a tésztával elkeverjük,sózzuk,borsozzuk.Megszórjuk túróval,meglocsoljuk tejföllel,rátesszük a szalonnát.A lecsóval azonnal tálaljuk.

Hússal rakott lecsó.

malac4.gif

-50dkg darálthús.

-50dkg krumpli.

-50dkg zöldpaprika.

-3 fej vöröshagyma.

15dkg füstölt szalonna.

-2-3 gerezd fokhagyma.

-2dl húsleves,kockából.

-4db tojás

-egy kevés fűszerpaprika.

-só,örölt bors.

A zöldségeket megtisztítjuk.A darált húst összedolgozzuk az egyik fej aprora vágott vöröshagymával.az összezúzott fokhagymával,fűszerpaprikával,kevés sóval és borssal. Mély tűzálló tálba szalonnaszeleteket teszünk és egyenletesen rárakjuk a krumpli felét.Ezután ráteszük a felkarikázott paradicsomot,paprikát és a többi karikára vágott hagymát.A darált húst rásimitjuk és rárakjuk a többi paradicsomot,paprikát,majd befedjük a maradék krumplival.A húsleves kockából készült levet elkeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra.Az edényt lefedjük és 180 Celsius-fokra előmelegitet sütőben 45-50 percig sütjük,majd leveszük a fedőt és a tetejét ropogosra sütjük.

     Lecsós csirkemáj recept. 

           lecsos_csirkemaj.jpg              

-2kg. csirkemáj.

-2db. paradicsom.

-3db. paprika.

-2 fej vöröshagyma.

-25dkg. zsír.

fél csokor petrezselyem.

-pirospaprika.

-majoranna.

-só és bors.

A májat megtisztítjuk és darabokra vágjuk.A hagymát felszeleteljük,és zsiron aranysárgára pirítjuk.Hozzáadjuk a karikára vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot,majd a zsírjára pirítjuk.Ekkor beletesszük a májat,amit ízesítünk sóval,borssal és majorannával,majd kissé lepirítjuk.Megszórjuk paprikával,kevés csontlével feleresztjük,és erős tűzön készre főzzük.A végén vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Lecsós rakott-káposzta recept.

kaposzta.jpg

-1ü.lecsó.

-4db. virsli.

-1/2kg. savanyú káposzta.

-1 csomag félkész rizs.

-5-6 szelet bacon(szalonna).

-húsleveskocka.

-fűszerek.

Egy tűzálló edény aljára fektetjük a bacont és a féladag káposztát,rátesszük a lecsó felét.A tetejére a félbe vágott virsli,utána a félkész rizs következik,majd megint lecsó és legvégül káposzta.1dl. vízben a leveskockát feloldjuk és ráöntjuk a tetejére.Fólia alatt sütöben puhára pároljuk,majd levesszük a fóliát és egy kicsit megpirítjuk.

Lecsós hús.

malac.gif

-50dkg. sertéshús.

-3db. paprika.

-3db. paradicsom.

-2 fej vöröshagyma.

-1 csomag pörkölt tészta.

-2 evőkanál olaj.

-só és bors.

A hússzeleteket klopfoljuk ki,sózzuk és borsozzuk.Az olajat öntsük lábasba,szeleteljük rá a vöröshagymát,a paprikát,a paradicsomot és tegyük rá a hússzeleteket.Ezt a folyamatott ismételjük addig amig a hozzávalók el nem fogynak.Engedjük fel annyi vízzel ami ellepi,és tegyük fel főni,addig főzzük míg a hús meg nem puhul.Majd főzzük ki a tésztát és már tálalhatjuk is.

Lecsós cukkini rizzsel.

lecsocukkini.jpg

-1 kisebb cukkini.

-7db. paradicsom.

-5db. paprika.

-1 fej vöröshagyma.

-3 gerezd fokhagyma.

-2 evőkanál olaj.

-tojás,rizs.

-1 kávéskanák oregánó.

-1 kávéskanál bazsalikom.

-1 kevéske kakkukfű.

-só és bors.

Elöször daraboljuk fel a zöldségeket.A vöröshagymát olajon pároljuk meg,adjuk hozzá a paprikát és a sót,majd fedő alatt pároljuk.Ha a paprika megpuhult,adjuk hozzá a paradicsomot,fedjük le ismét,és ha már a paradicsom is megpuhult belerakhatjuk a cukkinit is és a fűszereket is.Fedő alatt pároljuk,de csak egy kis ideig,mert a cukkini hamar megpuhul,ezután adjuk hozzá a rizst és együtt puhára pároljuk.Üthetünk rá tojást is.

Lecsós-krumplis sertésborda.

malac2.gif

-8 szelet sertésborda.

-60dkg. krumpli.

-25dkg. paradicsom.

-50dkg. paprika.

-1 fej vöröshagyma.

-1 gerezd fokhagyma.

-5-6dkg. füstölt szalonna.

-1 mokkáskanál enyhén csípős pirospaprika.

-kevés liszt.

-olaj.

-só és bors.

A húst klopfoljuk ki,majd egy kis idő után töröljük szárazra,forgassuk bele lisztbe és olajon süssük elő mind a két oldalát,ezután tegyük félre.A krumplit mossuk meg és pucolás nélkül főzzük meg,még melegen pucoljuk meg,ha meghűlt karikázzuk fel.A szalonnát apró kockára vágjuk,és pirítsuk zsírjára,dinszteljük meg benne a vékony karikára vágott hagymát.Szórjuk meg pirospaprikával,majd tegyük rá a lehámozott és gerezdekre vágott paradicsomot és pár prcig fedő nélkül rotyogtatjuk,adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és az összezúzott fokhagymát.Ízlés szerint,sózzuk és borsozzuk,majd fedő alatt,takarék lángon félpuhára pároljuk.Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat,az aljára rakjuk a krumplit,sózzuk.A tetejére rakjuk a húst és annak a tetején elsimitjuk a lecsót.Előmelegített sütöben,takarék lángon,addig sütjük,míg jól át nem forrósodik.Rögtön tálalhatjuk is.

Bugaci lecsós-szelet.

szakacs4.gif

-40dkg. sertéstarja.

-4db. debreceni kolbász.

-60dkg. zöldpaprika.

-30dkg. kolozsvári szalonna.

-10dkg. kenyér szalonna.

-3 fej vöröshagyma.

-étolaj.

-pirospaprika.

-csípős paprika.

-só és bors.

A kenyér szalonna zsírját süssük ki és rakjuk rá a kockára vágott kolozsvári szalonnát és egy rövid ideig pirítsuk.Úgyan ebbe a zsírban a vöröshagymát dinszteljük meg,majd hintsük meg fűszerpaprikával.Adjuk hozzá a feldarabolt zöldpaprikát,sózzuk és borsozzuk meg.Amíg a paprika megpuhul,addig a paradicsomot mártsuk forró vízbe,hogy a héja könnyen lejöjjön,feldaraboljuk és beletehetjük a lecsóba,majd készre főzzük.Aki szereti a csípőset az tehet bele csípős paprikakrémet is.Ezután a hússzeleteket befűszerezzük,majd kevés zsíradékon lesütjük.A lecsósszelethez tálaljuk a kakastaréj-szalonnát és a sült debrecenit.

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 36
Heti: 73
Havi: 464
Össz.: 182 949

Látogatottság növelés
Oldal: Lecsós ételek.
RECEPTEK,ÉTELEK. - © 2008 - 2024 - anerilna.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »