Ne legyen titok a fogyókúra és mozogni kötelező.Ne titkolja el a környezetében,hogy éppen fogyókúrázik,nincs benne semmi szégyelnivaló.Így biztosn nem fogják kínálni olyan ételekkel és édességekkel ami hizlal.Emelett elengedhetetlen a mozgás:ez lehet egy kiadós séta,vagy akár egy kis kocogás,de jó ha lift helyet lépcsön jár.
Receptek egy hat napos fogyókúrához.
1 nap ebéd.
Korzikai csirke.
25dkg apró paradicsomot megsózzunk,és olajjal megkenjük,Sütöben 180 Celsius fokon,kb. 15 perc alatt megsütjük.2 e.k. kukoricadarát,2dl zöldséglevesben megfőzzünk,15dkg csirkemellfilét kevés olívaolajban körbepirítunk,sóval,borssal,kevés citromlével ízesitjük és paradicsommal fogyasztjuk.
1 nap vacsora.
Csirkemell répával és krumplival.
Megtisztítunk és összevágunk egy kis fej vöröshagymát,20dkg sárgarépát és 10dkg krumplit.Sóval,borssal fűszerezünk 15dkg csirkemellfilét.Kanálnyi forró olajon körben szép aranyszínűre sütjük.Kiveszük,a visszamaradt zsíradékon megfuttatjuk a zöldségeket,hozzáadunk 1,5dl zöldséglevest és egy evőkanálnyi sovány túrot.Fedő alatt kábé 10 percig főzzük.A húst felszeleteljük,durva borssal,petrezselyemmel meszórjuk és együtt fogyasztjuk.
2. nap ebéd.
Csirkés egytál.
Összeaprítunk 1 fej hagymát,1 gerezd fokhagymát,1 poréhagymát,2 sárgarépát,2 krumplit és egy paradicsomot.15dkg csirkemellfilét 1 teáskanálnyi olajon megsütünk.A visszamaradt szaftján a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk,hozzáadjuk a zöldségeket.Sóval,borssal,curry-és chiliporral ízesitjük.Felöntjük 1dl húslevessel és lefedve 15 percig pároljuk.Visszateszük a húst,összemelegitjük.' evőkanál sovány tejföllel ízesitjük.
2. nap vacsora.
Egzotikus gyümölcssaláta.
10dkg vékonyra vágott csirkemellfilét serpenyőben,1 teáskanál forró olajon megpirítunk,hülni hagyjuk.Megtisztitunk és felteszünk egy kivit és egy körtét,ízlés szerint salátaleveleket.A salátát és a gyümölcsöket tálra tesszük,megszorjuk egy maréknyi friss csirával.Ráteszük a húst,megborsozzuk.1 szelet teljes kiőrlésü lisztből készült kenyérrel fogyasztjuk,amit vékonyan megkenhetünk sovány krémtúróval.
3. nap ebéd.
Ázsiai csirkeleves.
Felapritunk 20dkg leveszöldséget,1 poréhagymát és egy gerezd fokhagymát.1 teáskanál (szezám) olajon15dkg csirkecsikot megpirítunk.Hozzáadunk 1 evőkanál párolt rizst,a zöldségeket,roppanosra összepirítjuk,,felöntjük 2dl zöldségleves és 2 evőkanál kókusztej keverékével.Sóval,borssal,csipetnyi kurkumával és gyömbérporral,pár csepp citromlével ízesítjük.Néhány szelet pirított mandulával megszórva fogyasztjuk.
3. nap vacsora.
Zöldségragú.
Felaprítunk 1 karalábét,20dkg sárgarépát,1 fej hagymát.A karalábét sós vízben pároljuk 10 percig,majd belefőzzük a répát és az 5dkg zöldborsót.Leszürjük a levet félre tesszük.15dkg felaprított csirkemellet kevés olajon a hagymával megpirítunk,kevés liszttel megszórjuk,feöntjük a zöldséglé és egy-egy evőkanál fehérbor-főzőtejszín (1,5dl legyen) keverékével. Felforraljuk,beletesszük a zöldségeket,sóval.borssal és snidlinggel fűszerezzük.
4.nap ebéd.
Káposztás csirkecomb.
Szokásos módon meggrillezünk egy nem túl nagy (kb. 15dkg) ízlés szerint fűszerezett csirkecombot.Megtisztítunk 30dkg fejes káposztát és egy fej hagymát,vékony csíkokra vágjuk.A hagymát 1 teáskanál olajon megpároljuk,hozzáadunk 1 kiskanál paradicsom pürét,majd belekeverjük a káposztát.Szerecsendióval,borssal,sóval fűszerezzük,1dl zöldséglevessel felöntjük,lefedve 15-20 percig pároljuk.Csirkecombbal fogyasztjuk.
4. nap vacsora.
csirkemell lencsével.
Jól megfűszerezünk 10dkg csirkemellfilét,és serpenyőben,1 teáskanál forró olajon jól körbepirítjuk.Megtisztítunk,felapritunk 1 vékony szál poréhagymát,10dkg gombát és 1dl. zöldséglevesben kicsit megpároljuk.Belekeverünk 5dkg konzervlencsét(ha van,pros fajtát),és fedő alatt további 8-10 percig pároljuk.A felszeletelt csirkehússal tálaljuk.
5. nap ebéd.
Csirkecomb paradicsomos rizzsel.
Felforralunk 1,5 dl paradicsomlevet sóval,borssal és babérlevélel.Belefőzünk 5dkg előfőzött barna rizst.Egy kicsotonzott csirkecombot csíkokra vágunk,1 teáskanál olajon megsütjük,fűszerrel ízesitjük.A visszamaradt zsiradékban megpárolunk 1 fej fínomra vágott hagymát és két gerezd fokhagymát,visszateszük a húst,összeforgatjuk.A paradicsomos rizzsel és két evőkanálnyi,színes borssal megszórt joghurttal fogyasztjuk.
5. nap vacsora.
Csirkemell vegyes zöldséggel.
Jól megfűszerezzünk 15dkg csirkemellfilét.Serpenyőben 1 teáskanál forró olajon körbe sütjük,1dl csirkelevessel,lefedve,a húst puhára pároljuk.Összekeverünk 30dkg konzervborsót,bébirépát,spárgát.Ízesitjük,1 teáskanál forró olajon megforgatjuk.Hozzáadjuk a felszeletelt húst,frissen vágott zöldfűszerekkel megszórjuk és fogyasztjuk.
6.nap ebéd.
Indiai rizses csirke.
Megfőzünk 5dkg rizst.Egy kicsontozott csirkecombot csikokra vágunk.Lecsepegtetünk 2db öszibarackdefőttet és gerezdekre vágjuk.A levét 1 teáskanál étkezési keményítővel simára keverünk.A húst serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a gyümölcsöt,felöntjük a levével,ha kell,még kevés zöldséglével.Curryporral ízesitjük,3-4 perc alatt összeforraljuk.A rizzsel fogyasztjuk.
6. nap vacsora.
Zöldséges-citromos csirkemell.
Megtisztítunk,csikokra vágunk 1 fej karalábét és egy nagyobb sárgarépát.Meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével,állni hagyjuk.1,5 dl joghurtott elkeverünk 1 evőkanál sovány tejföllel,sóval,borssal.15dkg csirkemellfílét felszeletelünk,serpenyőben,kevés olajon megpirítjuk.A zöldségekkel,a joghurttal és maréknyi csírával fogyasztjuk.
Nagyon sok sikert kívánok a fogyókurádhoz,csak azt tudom neked mondani,hogy kitartás!